Generelt om Hypnoterapi

Her overvinner Willy sin frykt for høyder etter å ha utført hypnoterapi på seg selv. Fjellklatring på Galdhøpiggen.

Hypnoterapi

Hypnose er å få tilgang til underbevisstheten.
I det underbevisste sinnet foregår det mentale prosesser uten at vi bevisst oppfatter det.
Vi opplever øyeblikk med intuisjon, visdom og kreativitet når disse prosessene trenger igjennom i glimt i den bevisste oppmerksomheten.

Underbevisstheten er ikke begrenset av de fastlagte grensene for logikk, rom og tid. Den kan huske alt fra en hver tid.... Den kan overskride det ordinære og komme i kontakt med visdom som ligger langt fra det vi er i stand til å se i dagliglivet.

Hypnosen skaper tilgang til visdommen i det underbevisste, og til en fokusert måte på å oppnå helbredelse. Vi er i hypnose hver gang det vanlige forholdet til det bevisste og det ubevisste sinnet endres slik at det underbeviste spiller en mer domerende rolle, f.eks. når vi dagdrømmer eller fasen mellom våken og sovende tilstand.

Når man er hypnotisert, er man ikke i søvn.
Det bevisste sinnet er alltid klar over hva man opplever mens man er hypnotisert. Til tross for den dype underbevisste kontakten kan sinnet kommentere, kritisere og sensurere.
Man har alltid kontroll med man sier. Man er alltid bevist på nåtiden. Ingen kan kontrollere deg, man har alltid kontrollen selv. I hypnose er alltid sinnet bevisst og observerende.

Derfor kan man selv i dyp hypnose aktivt svare og være involvert i terapeutens spørsmål. Dagbevisstheten er klar, den er våken og den kommenterer. Hypnose setter klienten i en tilstand som har et stort potensial for helbredelse ved at det gir klienten tilgang til det underbevisste sinnet.En definsjon. Hypnose er en tilstand hvor kroppen din er svært avslappet, mens bevisstheten din er fokusert om et snevert område.

HYPNOSE ER:
o All hypnose er selvhypnose.
o Hypnose er ikke søvn. Med sove mener vi avslappet som om du sover. Med ned/ dypere mener vi enda mer avslappet.
o Hypnose er en naturlig sinnstilstand du har vært i tusenvis av ganger.
o Du har vært i hypnose dersom du har dagdrømt.
o Kjørt forbi en avkjørsel på motorveien du kjenner.
o Grått mens du har sett film.
o Blitt redd mens du leser.
o Hypnose kan ikke kontrollere deg - du har kontrollen.
o Du kan ikke bli værende i hypnose. Skjer det noe vil du gå ut av hypnosen. Hypnose er rett og slett konsentrasjon.
o Ingen har noengang blitt skadet av å bli hypnotisert.
o Det verste som kan skje er at du sovner i stedet for å gå inn i hypnose.
o Alle som har normal intelligens, konsentrasjonsevne og vilje til å følge instrukser kan gå inn i hypnose.

Hypnose er rett og slett dyp konsentrasjon i avslappet tilstand.

Forskjellen mellom hypnose og hypnoterapi: Hovedgrunnen til all mystikken og all missforståelse omkring hypnose er scenehypnosen. Det er artister som f.eks. tryllekunstnere og illusjonister som bruker deler fra hypnose som noe langt mere mystisk og kontrollerende enn det virkelig er.
Mange av oss har sett på show med f.eks. nordmannen Torgrim Holte, som tilsynelatende får tilfeldig utvalgte mennesker til å hoppe rundt som høns, tro at de er Elvis osv. Det du ser er bare en liten del av sannheten, og mennesker tror IKKE  de er høns eller Elvis, de bare later SOM OM de er det.

Hypnoterapi betyr å bruke hypnose i en terapautisk sammenheng, altså for å hjelpe andre mennesker for å få det bedre. Hypnoterapi brukes også for å gjennomleve tidligere hendelser, og da kan det faktisk diskuteres om det er å få klienten til å føle seg bedre - da det å gjennoppleve hendelser som er traumatiske vil være for deg som å oppleve det en gang til. Du vil ha de samme følelsene, det være seg glede og nytelse, eller om det er frykt eller ubehag. Derfor er det viktig å bruke en hypnoterapeut du stoler på og som du er trygg sammen med, om du vil gjøre regresjon.

Noen av de vanligste områdene hvor hypnoterapi brukes er:
Avhengighet (f.eks. røykeslutt og vektreduksjon) selvtillit, huske og glemme hendelser/gjenstander, bli mer avslappet og rolig, forbedre sportslige prestasjoner.


Hypnose brukes til 52 vanlige ting:
1. Vektreduksjon    2. Røykeslutt   3. Uro/angst 
4. Lav selvtillit  5. Idretts/sporthypnose 
6. Eksamensnerver 
7. Kroppsbygning  8. Golfforberedning 
9. Salgsteknikk
10. Forhandlingteknikk  11. Sceneskrekk  12. Hundeskrekk 
13. Sengevæting  14. Søt/saltsug  15.  Spilleavhengighet
16. Søvnproblemer  17. Tannlegeskrekk  18. Styrking av immunforsvaret  19. Narkomani  20. Alkoholisme  21. Finne glemte gjennstander  22. Gjennoppleve tidligere hendelser  23. Smertelindring   24. Snorking  25. Tilgivelse-terapi  26.  Smertefri fødsel  27. Edderkoppfobi  28. Vannskrekk
29. Konflikstshåndtering  30. Sosial angst  31. Økt kreaktivitet
32. Selvhypnose  33. Vanskelige valg  34. Sorg og tap
35. Få mer energi  36. Fantasireiser  37. Reinkarnasjonshypnose 
38. Legeskrekk 39. Snus/tyggetobakkslutt
40.  Frykt for å holde taler  41. Overspising  42.  Kontroll over sinne 
43. Rødming  44. Tålmodighet  45. Peak performance
46. Depresjon  47. Mareritt  48. Seksuelle problemer 49. Neglebiting  50. Treningsiver  51. Slutt å utsette  52. Flyskrekk

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.10 | 22:40

Hei
Er helt tapet for energi og følelsen av maktesløshet på alle planer og håper du kan hjelpe oss.
Vi bor i en bolig i fra 1800 tallet.

...
24.10 | 21:37

Min mor har en veldig ukjent krefttype, og nå fått beskjed at den er uhelbredelig. Hun strever med å ikke vite, medisinene gjør henne dårlig..

...
27.09 | 18:00

Har lest boken din i dag. Den var veldig bra og ga meg mange tanker. Har allerede merket mye endring på min kropp etter at jeg besøkte deg på Hønefoss på søndag

...
26.09 | 20:39

Da er vi nok flere og veien føles ihvertfall for meg svært lang til å komme dit desverre . Men må vel bare satse på at det blir bedre etterhvert som vi går :)

...
Du liker denne siden